Čestitke za 30 rodjendan

Ulazak u takozvanu „četvrtu deceniju“, a i koja počinje već kada neko napuni 30-ti rođendan, jeste vreme kada se očekuje najveće zalaganje i rad kako bi se postigli što bolji rezultati i tako se obezbedila dobra budućnost.

Generalno je trideseta godina i u savremeno doba, kada je postignuta jedna vrsta jednakosti među muskarcima i zenama, i vreme da se vec nadje dobar posao, pa i da se razmišlja o osnivanju svoje sopstvene porodice.

Kada su u pitanju čestitke za trideseti rođendan, one su svakako lep povod da se sa prijateljima ili našalite ili da nekome koga volite uputite neke najlepše želje, ali „bez preterivanja i/ili naglašene preozbiljnosti“, jer takve ipak niko ne voli.

Najpoznatiji citati koji mogu da se upotrebe kao cestitka za trideseti rođendan nekoj osobi

Svakako je jasno da životna mudrost jeste dobro opisana u velikim delima, i da citati od davnina najpoznatijih filozofa, mudraca, pesnika ili pisaca, mogu da budu jednostavno savršena čestitka nekome ko je obrazovan, ko je upućen u ove sfere umetnosti i života, i ko je pobornik čitanja ili je ljubitelj „mudrih reči“.

„Svoju snagu prepoznaćeš po tome koliko si spreman da izdržiš samoću“. (Miroslav Mika Antić) Želim ti da nikada ne budeš sam, ali da uvek u sebi nađeš dovoljno snage da sve nevolje rešacaš.
Srećan ti trideseti rođendan.

„Ono što je u tebi niko ne može da ti oduzme, a ono što je izvan tebe, svejedno i nije tvoje“. (David Albahari)
Želim ti da te prati sreća u daljem životu, i da nikada ne patiš zbog „nevažnih stvari“, te da znaš da imaš sve ako imaš sreću, zdravlje i ljubav.
Srećan ti 30. rođendan, najdraži prijatelju.

„Dete je malo ali nosi u sebi čoveka. Mozak je mali ali nosi u sebi misao. Oko je samo tačka ali nosi u sebi beskraj“. (Aleksandar Dima)
Neka tvoja sreća bude beskrajna, ali neka je čine one male stvari, jer je iako na izgled nešto mali, ipak ono najvrednije što svaki čovek može da ima.
Srećan ti 30. rođendan.

Klasične kraće ili duže čestitke za trideseti rođendan od rodbine, prijatelja i poznanika

Kada vam neka osoba čestita uobičajenom porukom vaš rođendan, ne treba da „pretera“ sa baš i dužinom i sa lepim željama, jer se podrazumeva da su one iskrene i da su one „standardne“, pa ih ne treba naglašavati posebnim „tonom“, ali ipak nije ni prigodno napisati samo obično „Srećan ti rođendan“, jer je i to nekako „passe“ i nije ni najmanje „lično i lepo“ za osobu koja je slavljenik.

Čestitke od brata/sestre slavljeniku – brat ili sestra mogu da upute i baš klasične čestitke putem društvenih mreža, lično ili sms porukom, te su neki od primera:

Verovatno dobro znaš koliko ti želim sve najbolje, puta beskonačno, pa da ne računaš, to ti je sva radost i sreća do kraja života: A tek si na sredini, i tek su svi lepi dani pred tobom.
Srećan ti trideseti rođendan, voli te tvoja mlađa sestra.

Najveće bogatstvo jeste u tome što imamo jedno drugo, i što smo sigurna podrška u svakoj nekoj situaciji, jer si ti moj najdraži „mali brat“, i kao i u detinjim danima, ja ću da te pazim i čuvam od svakog zla i nevolje.

Biću uvek tu za tebe, mada si sada dovoljno odrasla da bi mogla malo i sama da se potrudiš.
Srećan ti trideseti rođendan, želim ti svu sreću, i od te koju ti želim još sto puta veću.

Ljubav je relativna stvar, ali je moja ljubav koju prema tebi imam od kada su mi saopštili da ću „dobiti malog brata“, svakoga dana sve veća i veća. Želim ti sve ono što znaš da ti želim, i da se ti ostvariš u svemu, ali da nikada ne dozvoliš da „izgubiš sebe“.

Srećan rođendan najdraži „mali brate“, i tridesete neka ti prolete kao da su laste, i da se slave svi budući rođendani i sreća da se nikada ne smanjuje nego da se samo uveća.

Čestitke od oca/majke slavljeniku ili slavljenici za 30. rođendan – mada svakako onaj ko ima trideset godina, baš i nije više dete, u očima roditelja on je njihovo „milo čedo“ pa i kada odraste i kada od njih ode „svojim putem“, jer je roditeljska ljubav bezgranična i jedinstvena.

Kao da je bilo juče kada se začuo tvoj „prvi plač“, kada si rekao/la prvu reč, kada ti je nikao prvi zub, kada si pružio/la svoj prvi po malo nesiguran korak.
Proletele su godine, i ti si našao/la svoj put. Želimo ti da na njemu istraješ, i da se boriš za sebe.
Srećan ti 30. rođendan, vole te mama i tata.

Kako smo te uvek čuvali da ne padneš i učili te pravim vrednostima, tako želimo da znaš da smo uvek tu za tebe, i da ti želimo najveću sreću i najlepše radosti celog tvog života.
Srećan rođendan od mame i tate, najdraže naše čedo.

Svaka je lepa želja već toliko puta izrečena, ali nije izbledela i izgubila svoju vrednost.
Tako je i svaki tvoj rođendan jednaka sreća za nas dvoje, koji smo tebe i odgajili u tako divnu i poštenu osobu, i hvala ti što nas svakoga dana činiš srećnim i ponosnim.
Srećan rođendan, vole te tvoji roditelji, zauvek uz tebe i uvek sa srcem punim ljubavi i nežnosti.

Čestitke povodom tridesetog rođendana od ostale rodbine – ništa manje važne nisu ni one poruke koje za rođendan upute tetke/teče; dede/bake; stričevi/strine ili ujaci/ujne, pa su neki od primera:

Srećan ti rođendan, mada nikada nećeš dovoljno odrasti, da prestaneš da budeš „bakino milo česo“ i dedina „princeza“, i uvek ćemo da te volimo kao i kada si bila mala raščupana i nestašna devojčica.
Vole te tvoji baba i deda, i želimo ti da se nikada ne promeniš, da ostaneš dobar čovek, jer je sve prolazno osim dobrote u srcu i pameti u glavi.

Da li je već došao i taj čuveni i „jubilarni“ 30. rođendan? Ti si svakako „tetkino dete“, pa neka te godine i dalje „lete“, ja ću da sa tobom podelim sve tvoje tajne, koje niko ne može kao ja tako da „dobro razume“.
Voli te tvoja tetka i želi ti srećan rođendan od sveg srca.

Neka si ti meni „odrastao“ i neka si „nabrojao tolike godine“, ja ti želim svakako da ostaneš dete u srcu, ali da se pred drugima ponašaš zrelo i odgovorno, jer takav je život, spoj suprotnosti i vrlo velika spona onoga što se želi i onoga što se i mora.
Srećan rođendan od ujaka, i sve najlepše u budućim danima.

Čestitke u stihovima i šaljive čestitke za trideseti rođendan

I svakako ni jedna prilika ne može da prođe bez onih manje ili više „uspelih“ stihovanih ili pak šaljivih poruka, mada ipak ne treba preterivati sa neumesnim šalama, posebno ili kada je osoba kojoj se čestita neko ko vam baš nije toliko blizak, i nemate vrstu „prisnog odnosa“ koji daje za pravo da tako čestitate.

Srećan rođendan, danas tvoj je najdivniji dan,
Neka ti godine i dalje lete, a ti se ponašaj kao pravo dete,
Zahtevaj i traži, sve nevolje ublaži osmehom i nadom,
Jer jedan je trideseti, toga ćeš se setiti kada napustiš svoj roditeljski dom.

Danas je dan, sasvim poseban,
Ti se raduješ i slaviš, i u torti se „daviš“,
Ali znaj da negde daleko, na tebe misli neko,
I želi da ti poruči, da si na dijeti i da ne jedeš previše slatkiša,
Jer si sada „star“, pa i stomak može da počne da te muči.

Sponzorisano:

Loading...
loading...