Čestitke za 40 rodjendan

Svakako je jasno da je baš svaki rođendan idealan povod za okupljanje i druženje, te i slavlje uz tortu, muziku, prijatno druženje ili već neku veću žurku, mada je 40-ta godina „ozbiljnija“, te se obično na takav način i nešto intimnije i proslavlja i obeležava.

No, svakako da u zavisnosti od toga ko slavi „četrdeset leta“, te da li je u pitanju pak emotivni partner, neko od članova porodice, kolega, prijatelj, poznanik, postoje i prigodne kratke ili duže klasične čestitke, one u stihu ili u obliku citata, šaljive i duhovite, koje se mogu proslediti uz sam poklon, ili već putem sms-a, društvenih mreža ili lično.

U nastavku pogledajte ideje za čestitke za 40.rodjendan.

Ako želite da nekome čestitate četrdeseti rođendan klasičnom kratkom/dugom čestitkom

Sa klasičnim porukama se retko kada može pogrešiti, bez obzira na to kome se rođendan čestita, te one imaju dovoljnu „dozu“ emotivnosti ali i jedne univerzalne prirodne suzdržanosti i klasike pa je dosta bolje na takav način uputiti najlepše želje, nego napisati i/ili reći, ono uobičajeno, ali suvoparno i dosta bezlično – „Srećan ti rođendan“.

Šta da ti poželim a da već do sada nisam, za svaki od tvojih poredivnih rođendana, za svaki taj trenutak tvog života, ali evo neka bude 40 puta više svega, i sreće i radosti, i milion još većih i lepših želja i emocija za tvoj jubilarni, i za sada i najlepši rođendan.
Ostani večno mlada u duši i srcu, voli te tvoja prijateljica i želi ti sve najlepše od sveg srca.

Želim ti da ti svaka oduvana svećica sa tvoje torte, bude jedna ostvarena želja, i da ih imaš dovoljno, jer je divno čekati i želeti sve do sledeće godine, i potrudi se da ostvariš što više od onoga što si sebi zacrtao, jer si sve dobro dobrotom i zaslužio.
Srećan rođendan brate moj, srećan sam što tebe imam kao uzora i kao nekoga ko mi je inspiracija i pravi oslonac u životu.

Hvala ti za sve tvoje dane i neprospavane noći zbog mene, najdraža moja majko, želim ti da se uvek smeješ i da te nikada niko ne rastuži, jer si najbolja osoba koju poznajem.
Srećan ti 40. rođendan, volim te najviše na svetu celom, tvoja mala ćerka kojoj si ti ceo svet.

Da li je ovo samo još jedan broj, ili je značajno što puniš toliko godina, ne treba da razmišljaš.
To možda jeste najvažniji dan u kalendaru, ali ti i onih preostalih do sledećeg rođendana, živi srećan i zadovoljan sobom, jer samo čovek koji je ispunjen nadama i koji želi bez prestanka, može da bude srećan.
Srećan ti 40-ti rođendan, sve zvezde neka ti obasjaju puteve kojima treba da ideš dalje.

Volim te dragi moj, i želim da ti zahvalim što si najlepše svoje godine posvetio meni, i nadam se da ćemo slaviti još dosta rođendana zajedno u miru i u sreći.
Srećan ti 40-ti, pa da slavimo jos makar tri puta po toliko.

Neka sunce danas sija za tebe, i neka se svi raduju i žele ti sreću i sve najlepše.
Ja ću da ćutim i da ti samo šapanem koliko mi značiš i koliko ti sreće želim, mada i sam možeš da shvatiš iz mog pogleda i iz mog ustreptalog srca.
Srećan rođendan mili moj, sve najbolje ti želim, i volim te 40 puta više nego prošlog rođenana, ali ne zamer i 40 puta manje nego što ću da te volim svakim danom do tvoje 41. godine.

Ako želite da nekome čestitate četrdeseti rođendan porukom u stihu ili poznatim citatom

Jasno je da su posve posebne i po malo i unikatne one stihovane poruke koje neko sam možda i „ima dara da osmisli“, ali ipak ako niste dovoljno talentovani za tako nešto, te ne želite da bude to pre neka „smešna i duhovita“ poruka, možete se svakako „poslužiti“ nekim lepim citatima ili već osmišljenim pesmama i stihovima, a neki od primera će biti navedeni u nastavku teksta.

„Nije suština u čekanju i brojanju godina, jer stalno nešto u životu čekamo i brojimo.
Važno je samo živeti za srećne trenutke, i ne računati unapred kakav će biti naredni, već se radovati da će i on biti divan i poseban, kao što smo mi sami, kao što i treba da budemo.“
Srećan 40-ti rođendan, volim te i ne treba ništa da dodam, verujem da već i sam sve dobro znaš.

„Budi uvek onakva kakva jesi, i nikada ne dozvoli sebi da te bilo ko ili bilo šta promeni ili da te rastuži, jer je sreća stvorena da je ti dobiješ, ti si i zvezda i sunčev sjaj, ti si so u moru, i suština si bez koje ne bi bilo vremena.“
Srećan rođendan, hvala ti što si posebna i što si samo moja, sve ove dane i svaki trenutak do kraja večnosti.

Srećan rođendan najdraža moja, i ne želim da kažem njihovog broja, jer to nije ni bitno ni važno,
I kada ti bude bilo „sto leta“, ja ću te voleti jednako snažno.“

Volim te kao nikada nikoga što nije voleo niko,
Prema meni su sve one već opisane ljubavi snažne kao povetarac,
Želim da ti kažem da je moja ljubav prema tebi ono najvrednije što je ikada smišljeno,
Moja najdraža, moja najmilija, moja ženo, svetlosti u tami, i na svetlu seno.
Srećan ti rođendan i želim ti sve najlepše zauvek do kraja beskonačnog vremena koje ćeš biti deo moga srca.

„Srećan ti rođendan, sunce moje drago, volim te volim, ti si moje blago,
Neka ti cveće u životu cveta, ti srećna živi još mnogo mnogo leta.“
Srećan ti 40-ti jubilarni rođendan, i ne preterujem jer je sa tobom svaki tren poseban i svaki je dan jubilej koji treba da se obeležava.

Danas je svanuo divan dan, danas je nekome posebnom rođendan,
Sretoh usput dva potpuna stranca, Radost i Sreću, kao dva neznanca,
Pitaju mene za tvoju adresu, ja im htedoh reći, ali im se mnogo prema tebi žuri,
Pa su meni dali da ti sve donesem, još 40 puta više, još sve što poželiš kada zažmuriš.
Srećan ti rođendan.

Svaka svećica nek ti je po jedna nova želja, neka imaš puno gostiju, i neka su uvek među njima ova dva moja draga prijatelja, Radost i Sreća, to je moja za tebe skromna želja.
Srećan ti 40-ti rođendan, najdraže moje, sve je iste boje kao oči tvoje, plave i duboke kao more.

Ne umem da sada opišem ovu sreću, ne brini ni truditi se neću,
Ne želim da iskažem sve svoje želje i tajne beskrajne,
Neka ti ih došapnu umesto mene sve zvezde sjajne, kada padne ova noć,
Znaš da sam srcem i mislima uz tebe, iako na žalost ne mogu ti doć’.
Srećan rođendan, sve moje želje od srca i iskrene duše neka su za tebe poslate „brzom poštom“.

Svakako se neke čestitke mogu uputiti i na šaljiv i duhoivit način, sve zavisno kome se rođendan čestita, i kako ta neka osoba svoje 40-te shvata i doživljava, te ipak treba biti obazriv da nekoga i ne biste uvredili ili povredili, svojom nenamernom šalom.

U ovom tekstu je dat samo mali deo opusa čestitki i želja koje možete da iskoristite u trenutku kada vam „ponestane inspiracije“, te da ih prema ličnom nahođenju modifikujete, i/ili i da samo nekoga koga volite čvrsto zagrlite, te ili da mu poljupcima i bez reči, očima i srcem poželite sve najbolje, i on će da vas svakako razume.

Sponzorisano:

Loading...
loading...