Čestitke za diplomiranje, položen diplomski

Jasno je da je polaganje diplomskog ispita i „početak jednog novog života“ povod da se upute iskrene čestitke i želje od prijatelja i porodice, kolega i poznanika, te da se tako onome ko „kreće na novi životni put“, da i podrška i da mu se na neki način da ohrabrenje za „sve što ga na dalje i čeka“.

Mudri i vanvremenski univerzalni citati kojima se nekome može čestitati i diplomiranje

Jasno je da su uvek „dobrodošle“ neke književne mudrosti, koje se sasvim lepo mogu „uklopiti“ i za čestitke namenjene za ovakvu jednu priliku:

„Najteže je objasniti ono što je i najjednostavnije“. (Meša Selimović)
Neka je srećna diploma, i to je samo jedan „mali korak“ ka ostvarenju cilja, ali sve počinje malim koracima, i vodi ka velikim ciljevima i ostvarenjima. Srećno!

„Nikada čovek ne može da kaže toliko mudrosti, koliko može prećutati ludosti“. (narodna izreka)
Tako i ti, sada kada si „svoj čovek“, mudro zbori i što manje govori a više radi, da se dokažeš i da i pokažeš svima koliko vrediš.
Srećno diplomiranje i ponosni smo na tebe, hvala što si nam podario/la ovakav osećaj sreće.

„Nikada nisam upoznao snažnog čoveka, koji je imao laku prošlost“. (Liam Nison)
Sam sebi si dokazao da se isplati svaki vredan rad i pšredan trud, i treba da si ponosan na sebe kao što smo i mi ponosni, jer si „postao svoj čovek“, spreman da se „uhvatiš u koštac sa životom“ i zato ti želimo svu sreću i hrabrost.

Klasične i univerzalne čestitke za diploniranje koje upućuju prijatelji i rodbina

Pored onoga ko je diplomirao, svakako je najveća sreća i ponos od strane njegovih roditelja, ostale rodbine i prijatelja, koji se „utrkuju“ da prvi čestitaju i da iskažu na neki način, lično ili „pisanim putem“ uz prigodan poklon, svoje oduševljenje i ushićenje.

Svestan si da su se najzad isplatile sve one neprospavane noći, sve one nebrojene stranice knjiga koje si pročitao.
Najzad je vreme da kreneš u život, na svoj put prema cilju, koji će biti prepun i uspona i padova, ali je ipak važno da si napravio „prvi korak“, a ostalo neka ide kako ti najviše želiš i sanjaš.
Srećan položen diplomski ispit, i sve najbolje u budućim danima.

Znaš koliko si se mučio i koliko si ulagao za taj „jedan papir“ koji mnogo znači, a opet je samo to jedna „prva stranica knjige života koju sam treba da nastaviš da pišeš“.
Zato i treba da si na sebe poosan, kao i svi mi koji te volimo, i koji smo uz tebe brinuli sve brige i radovali se svakom tvom novom uspehu i novom postignuću.
Srećno diplomiranje, sve najbolje i ubuduće.

Neka je srećno diplomiranje, i kada sve sumiraš i kada se svi utisci „slegnu“, shvatićeš da su se baš sve tvoje „kockice počele da slažu“ i da su pred tobom velika dela i postignuća! Ponosni smo na tebe!

Važno je da i dalje veruješ da „možeš sve“, i da nastaviš pravim putem, jer je ovaj prvi korak bar jedna prepreka koja je savladana i koja je postala radost i sreća, i želimo ti da tako sve ono što budeš radio/la u životu, pretvoriš u sreću i radost i neke velike uspehe i postignuća.
Srećno diplomiranje od svih nas koji te najviše volimo.

Dragi brate, srećan je ovaj dan kada si ostvario svoje snove i postao čovek koji je „akademski građanin, elita i primer za pošten i častan rad koji se isplatio“.
Želim ti da nađeš dobar posao u svojoj struci, i da sve želje ostvariš i sve svoje planove i ciljeve postigneš što pre.
Voli te sestra i želi ti sve najbolje i „srećnu diplomu“.

Neke najpoznatije čestitke u stihu za srećno diplomiranje – ozbiljne ili one „šalivog tona“

Svakako je svaka prilika idealna da se neko oproba u „sklapanju rima“, ili da se našali i tako obraduje i onoga ko slavi pomenuti povod ili da ipak „ide na sigurno“, pa da se „posluži već dobro znanim stihovima“, nekih pisaca ili pak starih ili savremenih pevača.

Dogodi se i to čudo, provešćčeš se stvarno „ludo“,
Diploma je da se slavi, znanje je u tvojoj glavi,
Jer si čovek sada „pravi“, nek se peva i veseli,
Sa celim svetom svoje znanje ti u novom poslu podeli.

Nismo se ni nadali, od sreće smo popadali,
Trebalo ti jeste mnogo, ali deset godina i nije mnogo,
Važno je da je diploma stigla, i celu familiju na noge digla,
Ali da nas iz zgrade ne istreraju, mi slavlje moramo privesti kraju.

Godine su prošle, kao i dosta i rada i truda ,
Sada treba da si srećna, jer si napravila milion čuda,
Sve si stekla sama i ponosna na sebe budi,
Danas su uz tebe, da sreću sa tobom dele, svi tvoji najbljiži ljudi.

Kada shvatiš svoja dostignuća, znaćeš da su vredna kao kuća,
Ali ipak nemoj da se uzoholiš, treba i dalje sve ljude da voliš,
Jeste važno znanje, i akademsko obrazovanje, jeste velika stvar tvoje diplomiranje,
Ali je važna i tvoja dobrota i ljubav prema svima, i mi dobro znamo koliko je u tebi ima.

Niko se ne vrednuje prema diplomi, ali to one zavidne „lomi“,
Kako oni nemaju ono što si stekla, kako si ti diplomirala a da im nisi rekla,
Sada „iz inata“ dobru „šljaku nađi“,
Pa iz novog auta „na megdan im izađi“.

Smešne i vrlo šaljive poruke za diplomiranje koje se mogu uputiti nekome bliskom

Svakako je lepo kada neko ima toliko divan odnos sa prijateljem/kolegom, da se može našaliti sa njim bez neke ljutnje, ogorčenosti ili zavisti i ljubomore, ali je važno da se ovakav tip poruka na neki način i „dozira“, jer je ipak povod lep i važan, a kada se u šalama pretera, to može lako da pređe u jednu „uvredljivu notu“.

Izvinite za buku i slavlje, ali naša je ćerka napokon diplomirala. Ni mi se tome nismo nadali, pa i zato slavimo ovoliko dugo, odužilo se malo, kao i njeno studiranje. Ali važno je da je postigla svoj zacrtani cilj, pa kad-tad.
Srećni smo roditelji, i srećno našoj miljenicvi diplomiranje, iako se čekalo malo poduže.

Ti si diplomirao? Sada mi je jasno zašto kod nas jeste posrnulo ovo visoko obrazovanje. Mada ti svakako čestitam, pa ću da svratim da me malo „uputiš“, možda i ja da „uzmem neku diplomu“.
Voli te tvoj deda, i želi ti sve najbolje!

E, moj prijatelju, kada si i ti uspeo da diplomiraš medicinu, jasno mi je kako baš „nema ko da nas leči“. Ali opet kada pogledam, nije to ni tako loše, šta bi da mi „vodiš finansije“, ipak je ovo bolji izbor, sreća pa si mi drug, i ne moram kod tebe da se lečim.
Srećno ti bilo, biće ti potrebno puno sreće u nastavku tvog posla i rada.

Ne znam kako ti je pošlo za rukom da uzmeš diplomu, i da li je profesor uopšte bio prisutan ili nije ni slušao kada si ti „branila svoj diplomski rad“.
Jer se sećam koliko si ga pažljivo pisala, i naporno radila ona dva dana vikenda, a kada smo se vratili sa celonoćnih žurki.
Svakako srećno na dalje, i ponosni smo na tebe, bez šale, bravo drugarice naša.

Lepo je poznavati nekoga ko je „visoko obrazovan“, a da to ne podrazumeva da je morao da ili dohvati za sebe i/ili doda nekome knjigu sa najviše police u biblioteci.
Svaka čast i srećno, šalu „na stranu“, svi smo ponosni i svima si nam podstrek i uzor, da mi sami istrajemo i da se izborimo do kraja!

Sponzorisano:

Loading...
loading...