Čestitke za prvi rodjendan

Svakome je jasno da su rođendani posebni i divni za želje i čestitke, kao i za prigodne poklone i radost i veselje, ali je ipak prvi rođendan ono nešto posebno, i makar se u našem narodu slavi „opširno“ sa velikim brojem zvanica, uz kumove, rodbinu i prijatelje, a nije retkost da se i u isti mah proslavlja i krštenje deteta.

Čestitke stoga, za 1. rođendan za decu mogu biti upućene na razne načine, od razne familije i od svih daljih ili bližih prijatelja, kao klasične ili u stihovima, preko pisanih poruka ili usmenim putem izrečene zdravice i lepe želje za prvi rođendan i krštenje.

Ako želite da detetu čestitate prvi rođendan na onaj sasvim klasičan i univerzalan način

Nevažno ko čestita prvi rođendan, sama poruka najbolje jeste da bude kratka i lepa, te su uvek tu nepogrešiv izbor one klasične kraće ili duže poruke, pune ljubavi i nežnosti, najbolje zapisane na čestitku uz rođendanski poklon, a kako bi “mali slavljenik ili slavljenica” mogao/la, da kada malo odraste, ili makar kada nauči da čita, u svom albumu sa fotografijama sa prvog rođendana, sedne i pročita i one najlepše čestitke za za prvi rođendan od babe i dede, mame i tate, i ostale familije, kumova, prijatelja i komšija.

Naravno, nekada je povod još bolji i lepši, a to je onda kada se slavi prvi rođendan blizanaca, pa će takođe u nastavku teksta biti navedene i one neke, najlepše poruke i posve divne želje za prvi rodjendan blizancima.

“Dobro je svrha svakog postojanja i svakog kretanja.”
Tebi je danas sine prvi rođendan, napravio si svoj prvi korak, načinio si nas sve srećnima i radosnima, i delimo ovaj dan sa tobom, jer si naše najveće blago, koje smo ikada mogli da poželimo.
Srećan rođendan milo naše čedo, prvi i svaki sledeći, vole te mama i tata.

Moja mila princeza danas puni godinu dana. Mama može samo da ti poželi da postaneš dobar čovek, ali da u sebi ostaneš uvek posebna i svoja, da te prati sreća i da tvoji dani budu uvek puni sunčevog sjaja.
Srećan prvi rođendan najdražoj devojčici od mame.

“Jednostavan je recept za srećan život. Naći lepotu u onome što imaš. Ne čekati nešto što se neće desiti, niti nekog ko neće doći.”
Sada si mala da sve ovo razumeš, ali kada odrasteš, znaćeš da se za sreću treba boriti, da je ni ne treba čekati, da niko nije vredan tvojih suza, i da treba sama sebi da obećaš da ćeš svaki trenutak umeti da živiš “punim plućima”.
Srećan prvi rođendan od tetke, za sve radosne dane i za sve nove i najlepše početke.

“Sanjajte ono što poželite da sanjate. Idite kuda poželite da idete. Budite ono što poželite da budete.
Jer imate samo jedan život, i samo jednu priliku da uradite sve one stvari koje želite da uradite.”
Naša je radost dvostruka na današnji dan, jer su se rodila naša dva sunca i neka vas niko nikada ne rastavi kao dva brata, koja imaju isti lik, koja imaju različite karaktere, ali čija srca kucaju kao jedno, jer ste se rodili u istom trenutku, i slavite i radujte se zajedno, mislite jedan na drugog i kada ste daleko.
Srećan prvi rođendan našim blizancima, našim najdražim sinovima, vole vas mama i tata.

Šta da roditelji požele za prvi rođendan sinu, kada su njihova srca puna, pa i kada su im ponos i ljubav toliko veliki i očigledni, toliko važni na današnji dan.
Ipak znamo da ti želimo sine, da već od danas kada si napravio svoj prvi korak, uvek biraš ispravan put, da od danas kada si rekao svoju prvu reč, uvek govoriš samo istinu.
Neka te sreća prati, ti si ponos i najveća radost koju je život na poklon dao tvojoj mami i tvome tati.

“Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi (…), jer minut čiste radosti ostaje u nama kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.”
Srećan prvi rođendan našim miljenicima, našim blizancima, koje smo krstili i dali im najdivnija imena koja će da im donesu samo sreću i radost u životu, koja će da im budu ono ime za poštenje i ljubav, koja će da ih štite kao amajlija od svakoga ljudskog prevelikog zla.
Vole vas vaši kršteni kumovi, neka su vam mili naši, od danas pa do zauvek, ravni i zlatom posuti svi životni drumovi.

“Čovek nikad ne može znati šta treba da želi, jer živi samo jedan život, i nikako ne može da ga uporedi sa svojim prethodnim životima, niti ga u sledećim životima popraviti.”
Srećan vam prvi rođendan, da se bezbrižno igrate i budete srećne svaki dan, i da uvek imate one najlepše haljinice, i da najlepše osmehe stavite na lice, najbolje su to želje za naše male lepotice, za prvi rođendan za devojčice.

Imate premalo godina da razumete smisao života, težinu reči i svrhu borbe za ljubav i sreću, jer vam je sada najveća briga igračka koja vam je pala na pod.
Ipak nikada nije prerano za prave savete, kao što nije prekasno za radost i za večnost one životne iskre koja nikada ne sme da u vama ugasne.
Srećan prvi rođendan, neka je divan svaki vaš dan, od danas do kraja večnosti sveta, voli vas vaša jedina teta.

Srećan prvi rođendan od vaših tetke i teče, ne razumete danas naše reči, možda nećete ni sutra, ali će jednoga dana da vam znače, kada rosa okupa jutra i kada zvezde i mesec se pomrače, i dođe to vreme da vi budete jedini sjaj koji se nazire u daljinama života.

Ako želite da detetu čestitate prvi rođendan porukama u stihu i/ili nekim poznatim citatima

Poruke u stihovima ili neki umni citati (od kojih su već neki i navedeni u prethodnom delu ovoga teksta), uvek su dobar izbor bilo da se radi o starim ili nekim savremenijim delima, pa se za prvi rođendan ćerki ili sinu, kumčetu, sestriću, bratanci, mogu napisati ili pak naručiti da se otpevaju neke već za te prilike osmišljene i vrlo popularne pesme.

Zlato moje, moje milo, sve ti srećno od danas bilo,
A i sutra i svakog novog jutra, dok vrti se ova planeta,
Neka te prate samo sjajne zvezde i zraci sunca dok ti cveće cveta,
Najveću ti radost žele, tvoj teča i tvoja teta, nema od našeg malog nestaška,
Lepšeg i boljeg na svetu deteta. Srećan prvi rođendan čedo milo.

“Rodio se sin, mali gospodin, radost babina, snaga dedina (…)”
Srećan rođendan našem prvom unučetu, vole te baka i deda, i da odrasteš u poštenog i dobrog čoveka, jer tako je bilo i tako treba da bude, od početka do kraja sveta i veka.

“Ne treba ići kroz život, već rasti kroz život.”
Važno je da od danas naučiš da sve radosti i sreću podeliš,
Da sve tuge i brige prebrodiš sam, jer će to da te ojača.
Srećan ti prvi rođendan milo česo, voli te najviše tvoj “stari dedo”.

Raduj se svakom novom danu, sve sreće sveta nek ti na dlan stanu,
Tvoja je ručica još uvek mala, da bih ti savete za život u nju dala,
Ali kada odrasteš i postaneš osoba zrela, reći ću ti onda ovo što sam danas htela,
Voljena bila i uvek iskreno volela, srećan prvi rođendan mila, ti si naša “stella”,
Volimo te kao dugu, ko laste što lete ka jugu, neka te uvek sreća prati, ko ti to želi uvek ćeš znati,
Tvoja najdraža i ponosna mati, koja će svaki korak da ti prati, i da te čuva od svakog zla.

“Nasmešite se sa mnogo dobrote, i malo, malo gorčine.
Oprostite životu i svetu što nisu savršeni.”
Mali ste da razumete sve želje i reči koje vam danas kazuju ljudi koji su od vas mudriji i stariji.
Ali ste dovoljno “veliki” da oboje budete srećni, jer ste brat i sestra blizanci koji zajedno slave i prvi rođendan, koji zajedno danas uče da dele, i svoju tortu i svoje želje i snove.
Čuvajte jedno drugo i kada odrastete i budete imali svoje živote, mi vam želimo da živite srećno i dugo, makar do stote, a šta drugo.
Srećan prvi rođendan, nek je divan svaki vaš dan, nek je uvek poseban i osmehom ispisan.

Kada se upale na tvojoj torti rođendanske sveće, mada si mali sijaćeš od sreće,
Ti si kao sunce i najveća želja, ti si ponos i dika svojih roditelja,
Da imaš u životu puno pravih prijatelja, da ostvariš snove i milion želja,
Da ti svaki trenutak kao i ovaj danas, bude prepun pesme i veselja.
To je moja želja, ko i tvojih roditelja, voli te tvoja tetka, i da stalno se raduješ iz početka.

Svakako se mogu za prvi rođendan detetu, uputiti i neke vesele i šaljive čestitke, ali su obično baš roditeljima draže one koje ostaju za uspomenu, koje su poučne i pune nežnosti, te su ove koje su i u tekstu navedene, samo jedan deo bogatog izbora koji se može za datu priliku pronaći.

Na vama je lično, svakako izbor one poruke koja vam se čini najlepšom ili najprikladnijom, ali ne treba da se prilagodite “šablonima i standardima”, pa ako imate jednu želju da se našalite na neki “obziran način”, imate svako pravo da date svoj “pečat” željama malom slavljeniku/slavljenici, i da budete sasvim autentični, jer se broje lepe želje a ne godine, i računa se samo od koga je sreća i želja potekla, a ne način na koji se ona zapravo poželela ili rekla.

Sponzorisano:

Loading...
loading...