Čestitke za rodjendan ćerki

Jasno je da su ćerke tatine miljenice ali su i mamine mezimice, i često su pak one „prava mamina slika i prilika“, pa su roditelji ti kojima su ćerke ponos i koji im i žele da se ostvare u životu, te i da postanu odrasli i svoji ljudi, svesni svih vrlina i mana, i da baš naravno i primene ono što su od vaspitanja „poneli iz svoje kuće“.

Logično je upravo iz tog razloga da je sasvim poseban dan rođendan ćerke, bez obzira na to pak i koliko ona godina puni i u kom su obliku rođendanske čestitke za ćerku i na koji se one način i u kojoj formi i upućuju.

Ako želite da svojoj ćerki čestitate rođendan na klasičan način kratkom/dužom porukom

Bilo da su čestitke za rođendan ćerki upućene od tate ili su u pitanju pak one najdivnije čestitke za rođendan ćerki od mame, one naravno mogu biti vrlo klasične i univerzalne, ali u isti mah i jako emotivne i lepe, bez neke “šture i uobičajene praznine”, koja se svodi na samo “srećan ti rođendan”.

U nastavku teksta će biti i navedene one najupečatljivije i najlepše klasične kratke ili nešto duže poruke i čestitke za ćerkin rođendan, koje se mogu uputiti sms-om, putem društvenih mreža, kao i lično, telefonom ili porukom na “parčetu hartije”, a vi naravno u njima možete da pronađete baš i svoju inspiraciju ili da sasvim i “iskopirate” poruku koja vam se i najviše dopadne.

Od danas će pred tobom da se otvore mnogi putevi, ali pre nego što odlučiš da pođeš bilo kojim od njih, nemoj učiniti to olako, a pre nego što poslušaš svoje srce jer je ono čisto i nikada te neće navesti na greške.
Srećan ti rođendan kćeri, veruj u sebe, veruj jer si posebna i jedinstvena za svet koliko i za mene. Voli te tvoja mama i želi ti sve najbolje do kraja vremena.

Naučili smo te da budeš odrasla i svoja, i da nas više ne držiš za ruku, ali ćemo mi uvek biti tu za tebe kada ti bude ustrebala podrška, lepa reč ili nekada čak i onaj snažni, utešni zagrljaj.
Srećan ti rođendan i vole te najviše mama i tata, nikada ne posustaj i bori se za svoje snove.

Ne dozvoli da te olako obmanu svi oni snovi o sreći. Lepo je kada se sanja ali je bolje kada se sreća svakoga dana živi, a i kada se raduješ i veseliš svemu što ti je sreća donela a ti umeš da baš lepo sve to i iskoristiš na pravi način.
Srećan ti rođendan, da te sreća uvek prati gde god da kreneš, i znaj da smo za tebe uvek tu i da te beskrajno volimo, tvoji mama i tata.

Oni ljudi koji ne vole sebe, ne umeju da vole ni druge. Zato deli ljubav sa drugima, i kao što i mi tebe nesebično volimo, i ti voli sve ljude, bilo da jesu ili nisu zaslužili, jer ćeš tako ti biti srećna, i naučiti da je važno da nesebično daješ i kada ništa ne dobijaš za uzvrat.
Srećan ti rođendan mila naša kćeri, sve najlepše trenutke da živiš do beskraja.

Kako je rekao veliki Dalaj Lama, vežno je da u životu naučiš tri stvari – samopoštovanje, poštovanje prema drugima i prihvatanje odgovornosti za sve svoje postupke.
Tada si odrasla, i tada si ona osoba koja i treba da postaneš, in a koju smo mi ponosni, jer je važno da ti veruješ u sebe id a sama budeš zadovoljna svakoga trenutka u svom postojanju.
Srećan ti rođendan i vole te tvoji roditelji, i žele ti sve najlepše i najbolje što se može poželeti.

Želimo ti da realizuješ sve planove, ali da ne planiraš previše, već da naučiš da živiš bezbrižno i srećno, da te niko nikada ne pokoleba i kada se razočaraš da naučiš da kreneš dalje, i da se pak za sobom nikada ne osvrćeš.
Srećan ti rođendan, neka je sva sreća sveta stvorena samo za tebe, da je iskoristiš samo na onaj baš najbolji način.

Treba dati onima koje volimo, krila da polete, korene da mogu da se vrate i razloge da ostanu.
Ti si sada odrasla i imaš svoj put, ali znaš da uvek možeš da se vratiš u naše okrilje, i da ostaneš bezbrižno u našem zagrljaju, tako da nikada ne treba da brineš, jer gde god da te život odvede ti imaš kome da se vratiš, oduvek i uvek dok je sveta.
Srećan rođendan, vole te tvoji roditelji, i uvek ćemo biti tvoja podrška i tvoja snaga ako ti je pak i ikada ponestane.

Srećan rođendan od mame i tate najdraža naša kćeri, puno te volimo, i želimo ti samo sreću, jer sreća definiše svačiji život, i sa sobom donosi sve ostalo što treba da se nekome nekada i da.

Ako želite da svojoj ćerki čestitate rođendan porukama u stihu ili nekim poznatim citatima

Naravno da je uvek jako lepo i milozvučno kada se nekome rođendan čestita nekim i prigodnim stihovima, ili tekstom neke omiljene i lepe pesme, ali je i zaista posebno kada se poznati i mudri citati iskoriste da se nekome ko vam je drag, preneseno uputi neka lepa poruka ili pouka, koja će mu biti od koristi u životu, i o kojoj će moći da razmišlja ili da je koristi kao lični “životni moto”, a prava je prilika da se ona uputi baš za rođendan.

“Budi uvek strpljiva i tiha, i samo slušaj svoje srce, kada ne znaš gde da kreneš u životu,
Kada čuješ kako kuca, znaćeš šta je za tebe najbolje i šta treba da uradiš da budeš srećna.”
Srećan ti rođendan, sve najbolje ti želi tvoja mama, i da si uvek srećna i radosna do kraja sveta.

Ti si naše sunce i naša si zvezda, i mada si odavno odletela iz gnezda, kao lasta prema jugu,
Znaš ko te uvek u zagrljaj čeka, da podeli tvoju radost, da umanji tvoju i brigu i tugu.
Srećan rođendan od tvojih roditelja, puno divnih snova i najlepših želja,
Puno najvećih ljubavi i najboljih iskrenih i odanih prijatelja.

Poštuj sve druge, i ne zovi ih prijateljima samo onda kada te ophrvaju nevolje i tuge,
Nauči da voliš zbog ljubavi i sreće, a ne jer ti neko treba i ne jer te “sudbina neće”.
Budi smerna i poštena, postala si već odrasla žena, ali si za nas zauvek ostala dete,
Neka te naše mudre reči sete, i onda kada godine prolete i kada više ne bude nas,
Sreća je tu da se živi, prijatelji su da se poštuju i vole, i oni nisu samo tvoja “slamka za spas”.
Srećan rođendan naša mila, uvek nam radosna i vesela bila.

Šta treba reći, kad se govori o sreći, sem da ti želim najveću od svih,
Živi pošteno, voli iz sveg srca, kad te neko povredi, ne ljuti se na njih,
Nauči da voliš i da svima praštaš, srećna si dok sanjaš i umeš da maštaš.
Srećan ti rođendan, najmilija kćeri, da te sreća stalno prati, sve od jutra do večeri.

„Nemojte nikada više tuđim greškama objašnjavati i pravdati svoje,
Nemojte nikada raditi ono čega bi se vaši roditelji stideli, i čega će se sutra i vaša deca stideti!“
Srećan ti rođendan, neka ti ove mudre reči uvek budu na pameti, i neka te to seti na to da će te tvoji roditelji i sutra i tvoja deca, ma koliko pogrešiš beskrajno voleti.
Srećan rođendan mila, srećna nam i uvek vesela i bezbrižna bila.

Ti si naša vila, toliko lepa i mila, kao sunce kad obasja jutarnju rosu,
Sada si odrasla i postala žena, ali seti se majke koja ti je plela kosu,
Seti se oca starog koji je za tebe mudrosti one „najveće“ uvek čuvao,
Seti se onoga ko ti je kad si bolesna, uvek baš omiljeni kakao kuvao.
Mi te volimo dok postojimo, i želimo da nas se uvek sećaš,
Jer je iskrena i prava ljubav jedina je potreba i jedina prava i važna sreća.

Jasno je da se ćerkama rođendani mogu čestitati i na neki šaljiv i duhovit način, pa ni to nije neka retkost, ali su roditelji pre svega vrlo emotivni, pa se „ograničavaju“ na ove dve vrste poruka koje su u našem tekstu već i navedene.

Zato, ako ste ostali bez inspiracije, mada su roditeljska ljubav i sreća koju deci žele, najlepša i ujedno i najvažnija životna čestitka, možete pronaći u ovim redovima neke originalne i baš lepe poruke, koje možete da iskoristite u originalu i/ili da ih po svojoj želji i modifikujete, te i učinite posebnijim za onoga koga volite.

Sponzorisano:

Loading...
loading...