Čestitke za rodjendan ocu

Otac je svakako važna figura u odrastanju i sinova i ćerki, te je on najčešće onaj pravi oslonac i podrška, onaj na koga se može uvek ugledati i u kome se traži pravi uzor, pa iako možda ne ume kao majka da iskaže svu ljubav i nežnost koju oseća, svakako je jasno da svoju decu isto voli i da isto za njih brine, ali mu „muška priroda“ ne dopušta da tako nešto uvek i direktno pokaže.

Čestitke za očev rođendan, mogu biti različite sadržine, klasične, kraće ili duže, u stihu ili u prozi, ali je suština da sve one u sebi sadrže one najlepše i najbolje želje, i da pokažu ocu ljubav i jednu zahvalnost, koje je i on svestan, ali ipak je lepo kada mu se ona iskaže, svakoga dana po malo, ali ipak najviše i „najjasnije i najglasnije“, za onaj njegov „najvažniji dan“.

Pogledajte u nastavku neke od ideja.

Ako želite da čestitate ocu rođendan univerzalnim i klasičnim kratkim/dugim porukama

Među brojnim porukama i čestitkama, uvek se najviše cene i najčešće i koriste za ovakve prilike, one jasne i kratke, klasične ali emotivne, one koje kažu u nekoliko reči sasvim dovoljno, ni ipak premalo ali ni previše, koje se pamte i koje su dovoljno emotivne da sve jasno pokažu i iskažu.

Hvala ti oče dragi, što si mi pokazao da mogu uvek i kada pogrešim da počnem iz početka,
Da se uvek treba nadati i tragati za snovioma i srećom, i kada se čine daleki i izgubljeni,
Da treba verovati i boriti se za sebe, i kada svi drugi od tebe odustanu i okrenu ti leđa.
Srećan ti rođendan želim, i da znaš da imaš u meni onoga sa kime uvek možeš sve da podeliš, i da tvoja sreća treba da je najveća na svetu, jer si to zaslužio.

Kada prođu godine, čovek postane mudriji i ima više iskustva koje može da podeli sa drugima.
Hvala ti za sve savete i podršku od kada sam bio samo nestašno dete, pa sve do danas kada sam odrastao, ali nikada dovoljno da bih sve mogao i znao sam.
Srećan rođendan tata, neka ti sve godine sijaju kao da su od zlata, ali neka tvoje bogatstvo bude zdravlje i sreća, i ova je čestitka iz moga srca da te na ovaj najlepši dan podseća.

Možda ti deluje da si star, ali nisi jer ti je srca mlado i puno životne energije i radosti.
Možda ti izgleda kao da je „tvoje vreme prošlo“, ali nikako nije jer svoje vreme čovek „kroji sam“, pa i ti nađi onaj trenutak koji će da te podseti uvek koliko te volimo.
Srećan rođendan dragi naš oče, vole te tvoja deca i žele ti svu sreću i zdravlje koja se može ikada i poželeti i iskazati rečima.

Hvala ti što si me naučio, da samo život ispunjen iskrenom ljubavlju prema sebi i prema drugima, zaista ima smisao, i zaista jeste jedini vredan življenja.
Zato te toliko volim, i ostaću i kada odrastem tvoja „mala princeza“, i najveća mezimica koja će rado da sluša sve tvoje priče i da pamti sve one najlepše i najvažnije mudre reči.
Tata, srećan ti rođendan i najviše te voli tvoja kćer jedinica, „tvoja najveća radost“ i „zenica tvog oka“.

Iako ne zna niko sigurno šta je duša, i gde se ona nalazi, svi znaju da ona može da „zaboli“ i da se u duši najviše i najlepše voli, kao i da je neko nekome, kao i baš ti meni, i „srce i duša“.
Ja znam tebe u dušu isto kao i ti mene, i želim ti da se raduješ i da stvaraš još mnoge uspomene,
Da živiš dugo i srećno u zdravlju i veselju, i da sanjaš one velike snove i da sebi ispuniš svaku neostvarenu i malu i veliku želju.
Srećan rođendan tata, želim ti sve najlepše i najbolje do kraja sveta ako svet uopšte ima kraj.

Nikada nije kasno, i nikada nećeš biti star da ostvariš sve ono za šta si se rodio, i ono čemu si se još kao dete nadao da ćeš da dosanjaš, i čemu si se osmehivao kada se zamisliš u igri.
Srećan rođendan tata, od mene i od brata, vole te tvoja deca najviše na svetu, ne može rečima da se iskaže koliko si nam važan i koliko si nam uvek bio onaj pravio i jedini uzor, i naš ponos i pravi oslonac u svakom trenutku.

Ako želite da čestitate ocu rođendan nekim porukama u stihovima i/ili poznatim citatima

Nekada su poruke u stihu ili poznati citati, zapravo onaj divan i jednostavan izbor, te se mnogi opredeljuju upravo za ovakve čestitke za očev rođendan, bilo da stihove sami osmisle ili da ih pronađu kao prigodne u nekoj od starih pesmarica, i/ili pak upotrebe one bezvremene i mudre citate iz neke očeve omiljene knjige.

„Kada sve stavim na papir, nisam ja ništa sretniji ni pametniji nego što sam juče bio,
Samo sve lakše podnosim i sve lakše prebrodim, jer me je život naučio, da trpim udarce,
Ali da i dalje koračam sa osmehom na licu, da nerviram neprijatelje i da usrećim prijatelje.“
Srećan ti rođendan tata, neka te prate samo dobri i lepi trenuci, a oni koji su ružni, da se lako prebrode i zaborave, i da ti se osmeh uvek nazire na usnama, i kada je lako i kada je teško, jer si i mene tome naučio.

„Vreme je i iza nas, i vreme je pred nama.
Kada počneš da dugo razmišljaš o onome što je bilo i o onome što će tek biti,
Odmah izgubiš ono što je glavno – istinski život u sadašnjosti.“
Srećan ti rođendan oče dragi, i neka te sva sreća prati, čuvaj uspomene ali se ne osvrći na prošle dane, sanjaj snove ali ne misli preterano o budućnosti, važno je sada i sada je i juče i sutra.

Živi za svaki sadašnji trenutak, za svako zrno sreće, za mir i ljubav koja je sada tu, za sve drage osobe koje te vole i koje su tu i juče i danas i sutra, i za koje si ti osoba koja je vredna vremena i ljubavi koja se ne računa i koja se ne broji.
Srećan ti rođendan tata, sve najbolje od srca.

Danas su širom otvorena vrata, jer na rođendan ti stižu gosti najdraži naš tata,
Torta je velika i ima svećica puno, neka je za svaku godinu po jedna velika želja,
Nova i realna ili samo mašta, jer danas na sve imaš prava i danas možeš zaželeti svašta,
A ja ti želim sve zdravlje i sreću, i nikada nikoga ko tebe voleti i poštovati neću,
Ti si moj uzor i moj oslonac i najdraže biće, pevajmo i veselimo se u tvoje zdravlje,
Dok nova zora sviće, a svakako da naredne godine još veselije za sve nas opet biće.

Možda su tvoje ruke drhtave, možda su sada tvoje kose sede, ali te volim kao i uvek,
Sve tvoje mudrosti nikada ne blede, sve tvoje reči i saveti postoje u mome srcu i u mojoj glavi,
Danas je dan kada sam shvatio da sam uz tebe postao čovek, da treba takav neko da se slavi,
Volim te najdraži oče, za mene si zauvek ostao mlad, i dok je sveta i dok je veka,
Voleću te kao i uvek, kako sam te voleo i kao dečak, i kako te volim i kao odrastao čovek sad.

Sponzorisano:

Loading...
loading...