Čestitke za svadbu, svadbene čestitke

Svadbeno slavlje je veselo i okuplja sve one koji mladencima žele sve najbolje i najlepše u baš daljem zajedničkom životu, te su naravno uz poklone i neizostavne zdravice, potrebni i neki lepi stihovi ili prozne poruke kojima se mladi i mladoženji svadba čestita, i poželi se sreća na daljem „bračnom putovanju“.

U nastavku teksta će biti navedene one najčešće upotrebljavane čestitke i poruke, sve zavisno od njihove vrste, te i od toga ko ih upućuje i od načina na koji se one kazuju i/ili šalju mladencima.

Ako želite da uputite neke klasične i univerzalne kratke/duge svadbene poruke i čestitke

Kao i u svakoj drugoj prilici, klasične kratke i/ili duge svadbene želje i čestitke su neizostavne, i one se upućuju kao čestitke od očeva i majki, najbliže familije, prijatelja, kao čestitke za svadbu od kumova, te od poznanika, komšija i svih ostalih manje ili više bliskih zvanica koje su pozvane na svadbeno slavlje, da ga svojim prisustvom „uveličaju“ i da mladencima „posvedoče“ sreći kao i lepoj budućnosti koja je pred njima.

Dragi naši, sve najlepše želje i neka vam život bude radostan i srećan kao i ovo današnje veselje.
Želimo vam da se stalno volite kao prvoga puta kada ste se jedno drugom zakleli na večnu ljubav i vernost, i obećali da ćete čuvati jedno drugo od svakog zla i svake brige.
Srećno sklapanje braka, žele vam vaši najdraži tetka i teča.

Svadba je danas, i ona jeste veselje i radost, ali ne zaboravite da je život pred vama i da treba i njega svakoga trenutka da ispunite ljubavlju, poštovanjem, vernošću i srećom, i da je od danas sve zajedničko, i nije više „moje i tvoje, već samo naše“.
Vaša su srca od danas jedno, živeli nam i bili stotinu godina presrećni zajedno.
Srećno slavlje i sve najbolje od kumova.

Pitali su me Sreća i Radost da li su i oni pozvani gosti, i ja sam ih poveo sa sobom, da ti čestitaju i da te uvek prate.
Ljubav imaš, i najlepšu si ženu za sebe izabrao, i ja tio od srca želim najdugovečniji i najbolji bračni život, moj dragi i jedini brate.
Srećna svadba i neka traje veselje i dan i noć, a vaša sreća svakoga dana i noći do kraja života da je sve veća.

„Sreća se nikada ne umanjuje njenim deljenjem.“
Zato mi je drago da ste pronašli jedno drugo da zajednički gradite i delite između sebe i sreću i ljubav, ali svoja srca čuvajte samo jedno za drugo, živite dugo i bezbrižno, obasipajte svakoga dana sitnim pažnjama i nežnostima jutra i noći koja dolaze i koja će zauvek biti samo vaša.
Srećno sklapanje braka, žele vam vaši najbolji prijatelji.

„Imam kofer pun ljubavi i dva mala jastuka, pomalo već stara, ali se na njima još oseća miris mojih snova (…)“
Želimo vam da sanjate zajedno i da svaki san delite jedno sa drugim, da prebrodite sve brige i da vaša ljubav sa svakim danom i godinom bude sve jača, da nikada ne pustite jedno drugom ruku, i da vaša srca zauvek i u večnosti kao jedno plamte i tuku, od ljubavi i sreće koju ste jedno u drugom pronašli.
Srećno sklapanje braka, žele vam vaši ujka i ujna, zajednički jer sada je vreme da „delite i familiju“.

„Nemam ja puno toga na dlanu. Par suza i jutarnju rosu kojom budim tvoje lice. Jedan osmeh i oči pune nade.“
Nekada je malo dovoljno da čovek bude srećan, kada nađe onoga sa kime može da podeli i svoje malo, i da mu to malo kada se podeli bude najveće na svetu, ako je osoba sa kojom deli sve ona prava, ona koja voli i razume.
Serćno sklapanje braka, sve najlepše želje za danas i za sutra, juče je prošlo i uspomene nekada i podelite uz čašu dobrog vina, ali gledajte samo napred bez osvrtanja i bez briga.

Uveren sam da ste se pronašli, kao što svetionik u noći navede moreplovce na pravi put, da se ne izgube u tami i da ih ne zanesu zvezde, jer zvezde su lepe, ali su često i opasne i umeju da sjajem navedu da se čovek izgubi i da zaluta kuda se nije ni nadao.
Srećno sklapanje braka, volite se nežno, jer je bilo neizbežno i pitanje trenutka kada će da se vaša srca spoje i ruke da se prigrle čvrsto.

„Ja zaista nemam mnogo toga da ti ponudim, samo par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce (…)“
Ljubav je nekada laka za živeti, laka da se podeli i da se uveća, ali je teško razumeti one koji beznadno jedni druge vole jer je za njih ljubav život i sreća, a izvor života ljubav koja je najveća i nikada doživljena i za druge nepojmljiva.
Srećno vam bilo u braku, neka vas sve najbolje prati zauvek, i vi budite jedno drugome svetlost i sjaj u mraku.

Srećno sklapanje braka, i kada već imate takvu ljubav, čudesnu i izvan granica i vremena, srećno je i ljubomorno čuvajte za sebe i ne dozvolite da se nikada ugasi i nestane, već neka ona svakim i novim danom sve više raste i „cveta“.

Ako želite da uputite svadbene čestitke na neki šaljiv ili duhovit način u stihovima ili prozi

Mada su generalno šaljive čestitke zanimljiv izbor u skoro svakoj prilici i „zgodi“, one treba da budu pažljivo i sa „ukusom i merom“ odabrane, jer je svadbeno slavlje nešto što je važan trenutak i oznaćava zajednički početak i želje za lepu budućnost, pa svakako šale ne treba da budu ni malo i pakosne ni zlurade, ali ni preterane, vulgarne i neumesne.

U nastavku teksta će biti navedene one najlepše šaljive dosetke i sasvim lepo osmišljene duhovite čestitke i poruke, a koje će mladence u prvi mah nasmejati, ali koje u sebi imaju i jednu „dubinu i preneseno značenje“, koje prožima ljubav i lepe želje, za osobe koje su vam drage i bitne.

Čestitam došao je i taj trenutak..Kada si shvatio da više ne možeš da se predomisliš i pobegneš jer si tako obećao. Da, to jeste brak, i srećna ti svadba i ovo veselje prijatelju naš, najlepše želje, sve i od danas pa do zauvek da ti želimo, to vrlo dobro znaš.

Srećno sklapanje braka, neka vas sreća prati, živite dugo i u harmoniji, a mlada kada ti dosadi, uvek može svojoj kući da se vrati, mami i tati.

Dragi naši mladenci, srećna vam svadba i nadamo se da je ovo veselje svadbeno prvo i poslednje za vas dvoje, na koje smo pozvani i kome svedočimo.

Dali smo vam poklone od srca i želimo vam svu sreću i ljubav do kraja večnosti.
Ali ako se ikad razvedete, na dnu naše koverte imate adresu i broj telefona, da nam vratite novac koji smo vam dali kao svadbeni poklon, uz dodatne troškove svečanih odela i frizura, koje smo i svi porodično morali da pripremimo za vaš poseban i divan dan.

Mi zaista vama želimo sve najlepše za vaše svadbeno veselje, ali nikako nismo mogli da najzad i odlučimo šta vam na poruku napisati, pa smo vam uz ovaj prigodan poklon, doneli odluku samo se potpisati.
Srećna svadba i sve najbolje, da ste uvek dobre volje i da vam u životu sve ide kao „po loju“.

E pa sada je već kasno da se požele najlepše želje, jer ste se već venčali, i samo čudo može da vam pomogne, neka vam je srećno pa kako vam na dalje bude.
Svaka šala ima nekad svoju vrlinu, ali želimo da znate i istinu, malo smo hteli da vam ulijemo straha od braka, ali neka nema potrebe volite se i nastavite da se plašite na primer samo mraka.

Ostanite uvek svoji, posebni i jedinstveni iako ste se zakleli jedno drugom na vernost i ljubav, ipak potpišite predbračni ugovor. Za svaki slučaj. Srećno sklapanje braka, a na kraju čestitke je i broj mog advokata.

Ako želite da uputite svadbene čestitke nekim prigodnim stihovima i/ili poznatim pesmama

Kao i za svaku drugu srećnu priliku i radosnu okolnost koja se može čestitati nekim lepim stihom i poznatim citatom, tako jasno i svakako postoje i oni najlepši i najupečatljiviji stihovi za svadbu, bez obzira da li ste iste vi sami osmislili, da li su oni citat neke poznate pesme ili su pak naručena muzička stara ili „novokomponovana“ numera.

„Dok ne počneš nešto u životu, ti nikada nećeš znati,
Kako je lepo kada se voli, i kako teško da se za voljenim pati,
Vi ste svoju sreću našli i obećali ste jedno drugom, da ćete čuvati svoje osmehe,
I zajedno se boriti sa tugom, srećno vam najdraži današnje venčanje,
Neka vas prati sreća, u životu neka se ona uveća, a neka je tu i svaki i mir i blagostanje.“

Tvoja je haljina lepa i bela, tvoj se osmeh danas skriva ispod vela,
Mladoženja stasit je i mlad, kada ćete sreću naći ako nije taj trenutak sad,
Srećno nek je vaše venčanje, da zdravica vam sada ova od vaših kumova,
Donese sreću i blagostanje, i puno najlepših zajedničkih snova.

Treba da rasporedite ljubav i uzajamno poštovanje, na svaki vaš budući trenutak,
Jeste da je danas vaše venčanje, ali to nije najveća sreća, ona se gradi svakoga dana,
A na današnji se sa radošću seća, kao na početak zajedničkog puta, na kome se držite za ruke,
Kojim vas vaša srca vode, uvek koračate jedno kraj drugog i ne date da vam ljubav i sreća zaluta.

„Kad za ceo život planovi se kroje, svakako je sve i bolje i lepše u dvoje,
Jer jeste život pejzaž lep, ali u njemu i zamke stoje, i one se ipak bolje vide kada ih gleda dvoje,
Jer zato ljubavi i postoje, da se dvoje pretvori u jedno,
Da se držite uvek za ruke i da sreću i sve tuge delite i živite zajedno.“

„Sve ono što nam uzdahe i suze u očima mami, tek polovinu vredi kada smo pred njim sami,
A kada sebe nađemo sa nekim drugim, kao pravu i jedinu polovinu tek prava vrednost to je,
Treba umeti i treba se truditi, ostati sasvim svoj a opet biti prava polovina od dvoje,
Biti i ostati svoj, a znati postati dvoje, prava vrlina i prava ljubav zapravo znajte to je.

„Život čine sitnice, a vaša ljubav zaista sitnica nije,
Sitnice čine savršenstvo, a savršena ljubav vašu tajnu krije,
Savršenstvo nije sitnica, pa tako nije ni ljubav vaša,
Želim vam puno sreće u braku, neka vam je sreće puna čaša.“

„Želim vam da se vaša ljubav zauvek budi na krilima rujne zore,
Neka vam bude duboka kao more i beskrajna kao daljina svemira,
Da bude dovoljno nežna, isto glasna i isto tiha, ali bez patnji i bez nemira,
Jer svako voli na svoj način i ljubav se useli krišom u srce svačije, neka vas samo sreća prati,
Brak nije lutrija, to je iskrena sreća i najveće blago vaše koje je način da svako ume da voli isto,
Da voli jednako kao i ostali, ali ipak posebno i sasvim silno i drugačije.“

„Potrebno je samo malo dati, malo uzeti, malo odabrati, da se stvori sreća od večnosti veća,
Da se ljubav rodi i da vas putem beskrajnim vodi, u bračnu luku rukom pod ruku, to je ta sreća.“

„I meni su mnogi rekli, i istina je što su prorekli, pa tako i ja sa vama želim ovu tajnu da podelim,
Sreća je lepa i treba samo da se poželi, ljubav je velika tajna ali mora da se sa voljenim deli,
Zajedno se sa onim koga voliš smej, plači, raduj, tuguj i diši, te sanjaj najlepše snove i želje,
Ali se obavezno na kraju potpiši, da ti sudbina sve ostvari, tako se rešavaju najvažnije stvari.“

Nadamo se da ste u našem tekstu pronašli one neke inspirativne poruke i čestitke za vama važne i drage osobe, koje možete da iskoristite u originalu i/ili da ih prilagodite tako da im date neki svoj lični „pečat“, i da im time samo još više povećate emotivnu važnost i vrednost koju imaju i koja i jeste njihova osnovna svrha.

Sponzorisano:

Loading...
loading...