Zanimljiva pitanja za dečka, momka

Ako ste se našli u nekoj novoj emotivnoj vezi, ili pak želite da nešto bolje upoznate svog baš dugogodišnjeg emotivnog partnera, postoji čitav niz zabavnih i zanimljivih pitanja, koja mu vi možete uputiti ali kojima ćete zapravo da otkrijete koliko ste kao par kompatibilni, i morate da budete spremne na odgovore koji vam se možda neće dopasti.

Svakako postoje i ona zanimljiva pitanja kojima možete čak i da osvojite nekoga ko vam se već dugo i dopada i u nastavku teksta će svakako biti navedena ona najzanimljivija i najbolja, a na vama je samo da „ostavite što bolji utisak“, jer nije uzaludno rečeno da je važno pravo pitanje, a da je onda svaki odgovor lak i ima smisla i svrhu.

Zanimljiva pitanja koja možete postaviti momku koji vam se dopada na prvom sastanku

Kako biste bolje upoznale onoga ko vam se možda „dopao na prvi pogled“, treba da budete spremne da mu postavite neka u isti mah i zabavna ali i vrlo „pametna pitanja“, i da tako i vi ostavite odličan utisak na njega, ali i da saznate ono što vas zanima o muškarcu koji je vama potencijalni romantični partner.

U nastavku teksta će biti navedena lista pitanja, a na vama je da se uz sve to i zabavite i da pak ovakav postupak ne shvatite preterano ozbiljno i kao 100% pouzdanu metodu, iako psiholozi po svojim analizama tvrde da on zapravo i daje odlične rezultate.

1) Sa kojom bi osobom želeo da odeš na sastanak, kada bi mogao da odabereš bilo koga na celom svetu? – verovatno bi vas zadovoljio najviše odgovor da ste to vi, ali je važno pak da bude u pitanju neko ko je „dostupan i realan a ne imaginaran“, te da tako shvatite da je vaš potencijalni partner osoba na koju možete da se oslonite u svakom trenutku.

2) Da li kada nekoga zoveš telefonom, već unapred smisliš šta ćeš da kažeš/pitaš i ako je odgovor potvrdan, zašto to radiš? – vaš potencijalni partner je osoba koja razmišlja vrlo racionalno i trezveno, i uvek je spreman za neke neočekivane situacije, pa mu je i dobra i vrlo pozitivna osobina što uvek „igra na sigurno“ i ne rizikuje ako ima i najmanje sumnje.

3) Kada bi imao priliku da postaneš poznat, da li bi to voleo, i u kojoj sferi bi poželeo da se proslaviš? – važno je da onaj ko vam se dopada ima „zdrave ambicije“, ali ako je odgovor na ovo pitanje potvrdan, znači da ipak ima i dozu sujete i sebičluka, pa je ipak i dodatno pitanje, da li biste mu vi ikada bili na prvom mestu, ili bi pak on mislio na sebe.

4) Šta je za tebe jedan sasvim savršen dan? – ovakvo pitanje postavljate da biste procenili da li imate bilo kakve slične stavovbe i zajednička interesovanja, ili ste dve osobe koje su i sasvim različite i „dijametralno suprotne“.

5) Da li nekada pevaš samo za sebe ili si čak pevao za nekog drugog, ili te je stid jer nisi talentovan? – pitanje kojim se najbolje procenjuje samopouzdanje partnera, te i njegov ili egocentrizam ili pak intovertnost, što generalno zavisi od datog odgovora.

6) Da li si nekada razmišljao o tome kako ćeš i kada umreti, i da li te ta razmišljanja plaše? – pitanje kojim se procenjuje ozbiljnost shvatanja budućnosti, spremnost na razne izazove, i na upornost i istrajnost u ostvarenju poslovnih i privatnih ciljeva.

7) Na čemu si najviše zahvalan u dosadašnjem životu i da li osećaš da nekome duguješ tu zahvalnost ili smatraš da si sve sam zaslužio? – na osnovu odgovora se procenjuje ili osećanje poniznosti i potrebe da se stalno nekome dodvorava, ili pak svest o svojim vrlo i velikim i brojnim vrlinama, bez potrebe da se od bilo koga traže odobrenja za odluke.

8) Da li smatraš da si imao srećno detinjstvo i kada bi mogao da biraš, da li bi opet baš tako odrastao? – procena uticaja porodice i privrženost roditeljima i u doba kada treba da je samostalna osoba.

9) Kada bi ti neka čarolija omogućila da dobiješ neku čarobnu moć, šta bi najviše voleo da možeš u životu da učiniš? – odgovor daje uvid u to koliko je neko plemenit, koliko je sklon da veliča sebe ili da ponižava druge, koliko ima nerealna i prevelika očekivanja ili je ipak sasvim jedna skromna i „prizemna osoba“.

10) Šta bi voleo da saznaš iz svoje budućnosti, kada bi imao kristalnu kuglu koja je baš sasvim tačno proriče? – odgovor označava nečije želje i ciljeve za budućnost, te i to da li je njemu važnija porodica ili posao, i da li je nekome bitna karijera ili je prepoznao porave vrednosti u sreći i mirnom i harmoničnom domu punom ljubavi.

Zanimljiva pitanja koja možete postaviti momku sa kojim ste u vezi da ga bolje upoznate

Po pravilu je spisak pitanja koja se postavljaju muškarcu sa kojim ste u vezi sasvim individualan i zavisi od toga koja ćete pitanja lično vi da odaberete, a na koja još uvek „nemate odgovor“, ili je to neki aspekt koji vaš partner ne želi da „otvori pred vama“, i vas to još više intrigira.

Savet psihologa je da se „spisak pitanja otvori“ sa onim najbanalnijim, sa svrhom da se vaš dečko sasvim opusti i da sve shvati kao zabavu i igru, ali da ne posumnja da ga vi na svoj način kroz baš ta pitanja i analizirate, jer bi u tom slučaju možda mogao i da se naljuti na vas.

Koje je tvoje omiljeno godišnje doba i da li je to zima ili leto ako moraš da biraš?

Koji ti je najdraži dan u nedelji i mesec u godini i zašto?

Kada spavaš sam u čemu se osećaš najudobnije, u pidžami ili samo u donjem vešu?

Kada si pooslednji put iskreno zaplakao i zbog čega?

Da li gledaš romantične filmove iako to ne želiš da priznaš prijateljima jer bi te ismejali?

Koja je tvoja omiljena boja i u koju bi se boju „pretvorio“ da to možeš?

Koja je tvoja omiljena hrana i bez čega ne bi mogao da zamisliš dan?

Šta bi sa sobom poneo na pusto ostrvo kada bi ti bile dozvoljene samo tri stvari?

Koju svoju ličnu osobinu najviše vrednuješ i voliš?

Koja je tvoja tajna i neostvarena želja i da li bi pokušao da je ostvariš kada bi mogao?

Koja ti je omiljena životinja i da možeš da postaneš ta životinja na jedan dan koja bi bio?

Da li veruješ u pravu ljubav ili smatraš da ona uopšte ne postoji i da je samo „mit“?

Da se nađeš u situaciji da pronađeš izgubljeni novac da li bi ga vratio ili uzeo sebi?

Da živiš još samo jedan dan koja bi bila prva stvar koju bi poželeo da uradiš?

Koje svoje mane najviše mrziš i da li bi želeo da se promeniš zbog sebe ili nekoga?

Do koga ti je posebno stalo od članova tvoje porodice i zašto?

Da li bi radije dočekao starost sam ili sa nekim, u gradu ili na selu?

Koga bi prvog pozvao u pomoć kada bi se našao u nekoj nevolji?

Kada si poslednji put nekoga slagao ili razočarao i da li ti je žao?

Da li veruješ u sudbinu i u to da ona „kroji život“ ili smatraš da je to zabluda?

Šta prvo primetiš na ženi kada je ugledaš i da li ti je važan fizički izgled?

Voliš li pametne ili lepe žene i koju bi oženio kada bi morao da biraš?

Da li je bolje imati dobar auto ili lepu devojku i čime bi se radije hvalio?

Imaš li neki životni moto ili citat koji ti je „podrška“ kada posustaneš da istraješ?

Ko veruje u tebe i onda kada sam prestaneš da se nadaš i želiš da odustaneš?

Da li si sklon da se svađaš ili se u svađama i sukobima radije povlačiš?

Umeš li da lažeš i koga si i zašto poslednji put slagao?

Da li bi prevario svoju partnerku kada ona za to ne bi saznala nikada?

Da li pamtiš koji je bio najteži trenutak/period u tvom životu i da li si preboleo?

Koje je tvoje viđenje lepe i dugotrajne veze i da li smatraš da si takvu imao ili imaš?

Da li možeš da navedeš tri stvari koje te trenutno čine srećnim i koje te ispunjavaju?

Da li se nekoga/nečega plašiš i da li si onaj koji se skriva, koji se bori ili onaj koji beži?

Šta te „smara“ kod žena i da možeš da promeniš nešto na svojoj devojci šta bi to bilo?

Da li više voliš kafu ili čaj i da li umeš da skuvaš jedno ili drugo, ili čekaš da ti se donese?

Jasno je svakako da je ovo samo jedan nasumični izbor potencijalno zanimljivih pitanja za prvo ili bolje upoznavanje partnera, a svakako ja na vama da pronađete neka pitanja na koja ćete i da dobijete one odgovore koji vas zanimaju, ali je generalno ovakav vid „testa“ jako zanimljiv i vi i partner ćete se zabaviti i upoznaćete jedno drugo bolje i više, ali treba da ste spremni da na ista ta pitanja i vi odgovarate svom partneru, ako ćete već da „igrate fer i pošteno“.

Sponzorisano:

Loading...
loading...